Het beroep dat Gerrit Stegehuis had volgens zijn persoonsbewijs uit 1941 was Kaminhanger. Een beroep uit de textiel, dat mij niets zei, want ik heb 0,0 ervaring in de textiel.

Ik ben in het Tilburgse Texttielmuseum gaan praten met de

Ad van der Veer kwam waarschijnlijk uit Culemborg. Hij was gedurende de 2e wereldoorlog een periode ondergedoken op Gelink in Rekken, in ieder geval van

Op mijn oproep bij RTV Oost  kwam al snel de volgende reactie, waarna een emailwisseling volgde. Ik neem deze hier over voor zover het dit onderwerp betreft, omdat zo het beste een zo getrouw mogelijk beeld wordt geschapen.Enkele passages in mijn mails zijn gewijzigd na correcties door Marsha Courtney-Stegehuis, Gerrits dochter.

Via de website van RTV Oost is contact gelegd met Gerrit's zoon. Het verhaal over de onderduiker Gerrit Stegehuis zal binnenkort aangevuld met het verhaal over Gert Simmelink.

Ik heb contact met de dochter in Canada van Gert Stegehuis. Gert/Gerrit was van sept 1944

Gerrit Christiaan Stegehuis werd geboren in 1917 in Enschede, in een nu niet meer bestaand huis aan de Broekheurnerweg. We weten niet, op welke scholen hij zat, maar naar verluidt werd hij opgeleid als timmerman. 

Ik zocht de naam Stegehuis uit mijn moeders adresboekje op Google, in combinatie met hun Canadese adres (woonplaats + provincie).

Ik vond helaas het volgende:

Joomla templates by a4joomla