Ome Hermans Stamboom fam Baak 1982 heb ik ingevoerd in mijn stamboomsoftware (Aldfaer. )
Met weglating van de levende personen heb ik vanuit Aldfaer een interactieve stamboom gemaakt voor op deze website.

De vorm is een parenteel: een afbeelding van alle afstammelingen van iemand uit de geschiedenis. (in het gebruiikersmenu rechtsParenteel Baak 1982 )

Het overzicht bestaat uit een hoofd-boom, beginnend bij onze fictieve stamvader uiterst links.Gebruik de schuifbalken om horizontaal en verticaal over het document te scrollen.
Na  de 7e generatie wordt het scherm echt te smal. Klik op een pijl > en een vervolgboom opent. Die loopt tot aan de pas onlangs overleden generatie. Je kunt ook terug en dan een andere vervolgboom bereiken.

Op het scherm is dit goed te lezen en je ziet er wat meer details, maar het geeft geen echt overzicht, dat vergt een totale afdruk. Daarvoor moet je noodgedwoingen een aantal kleinere prints aan elkaar plakken.
Ik heb hiervoor pdf's gemaakt voor A4-formaat (ditmaal inclusief de levenden). 7 bestanden, totaal 9 pagina's.Er staan connectoren met letters in, dus het kan eigenlijk nauwelijks misgaan.  Met wat geduld, een schaar of papiersnijder, Scotch tape (om de meer-pagina-bestanden onzichtbaar te plakken) en een ondergrond van ca 60x75 cm heb je iets dat niet direct beter is dan een grote rol, maar wèl handiger. Als je tenminste bij de Action een grote loupe à € 1,- kunt vinden. (PDFs alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers).

Er zijn ook allerlei mogelijkheden om meer of minder gedetailleerde tekstrapporten over deze stamboom te genereren. Zie de site van Aldfaer. Dat komt aan de orde naarmate er vraag naar is. Als je een bepaald formaat voor ogen hebt, vraag er gerust naar.

TENSLOTTE:

HJBaak Stamboom blz000Front x 10

Van de toelichting die Ome Herman in een A4-boekje meeleverde was de kwaliteit na ruim 30 jaar nogal achteruitgegaan door aan elkaar plakken van de bladen, speciaal van de krantenknipsels en kaarten.Ik heb ze gescand as is. Zodra ik de kwaliteit heb kunnen verbeteren (misschien met jullie hulp) zal ik betere scans online zetten. (boekje alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers).

De stamboom is later uitgebreid met de nog levende personen en met de Te Braakes. Die vind je in het gebruikers-menu: Genealogie Te Braake-Baak (in een speciale genealogie-webtoepassing). Toegankelijkheid is hier in detail geregeld.

Joomla templates by a4joomla